35 bakelieten ladegrepen

35 bakelieten ladegrepen

Artikelnummer: BKD33

35 bakelieten ladegrepen.

Deze 35 bakelieten ladegrepen uit de Jaren’50 verkeren in een perfecte staat inclusief de originele schroeven.

De grepen moeten nog wel gepolijst worden, maar bij interesse wordt dit ook gedaan. Een greepje is gepolijst om u een indruk te geven, deze greep ligt rechtsvoor.

 

De grepen zijn voor vele doeleinden geschikt. Gezien de hoeveelheid, kunt u uw Jaren’50 stijl keuken voorzien van mooie grepen. Grepen zijn ook verticaal verwerkt worden.

 

Maten:

Totale breedte : 90 mm

Totale hoogte : 25 mm

Totale diepte : 30 mm

 

De grepen kosten € 14,50 p/st

 

Bakeliet:

Dankt zijn naam aan Leo Baekeland, een Amerikaanse scheikundige van Belgische origine. Aan het begin van de twintigste eeuw experimenteerde hij met mengsels van fenol en formaldehyde. Het resultaat was uiteindelijk de kunststof bakeliet (omstreeks 1907). Het merk Bakelite werd voor het eerst gedeponeerd in Duitsland op 22 mei 1909. Op 7 december 1909 werd een octrooi verleend op bakeliet. Fenolhars werd voor het eerst commercieel geproduceerd onder het merk Bakelite door de Duitse firma Bakelite GmbH, later Bakelite AG, mede opgericht door Leo Baekeland in Erkner bij Berlijn.

 

Heeft u vragen of wilt u meer foto’s, bel of mail gerust. U kunt op afspraak ook altijd komen kijken of ophalen.

 

Bent u geïnteresseerd in ander authentiek hang en sluitwerk bekijk mijn andere advertenties. Ik heb mooie spullen variërend van 1900 t/m 1950 voor een scherpe prijs. Als u iets specifieks zoek bel of mail gerust, ik heb niet alle spullen op de site staan.

Stel een vraag of bestel dit artikel:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Vorige pagina | Geplaatst op 13 april 2024 in de categorie Bakeliet, Handgrepen
© 2024 2eHands 2ekans design & development: FourBottles Design