6 Bauhaus klinken met bakelieten greep

Verkocht: 6 Bauhaus klinken met bakelieten greep

Artikelnummer: DUB110

6 Bauhaus klinken met bakelieten greep.

Deze 6 Bauhaus klinken met bakelieten greep komen uit de Jaren’50. Dit 6 setjes verkeren in een perfecte staat en zijn een uniek detail voor op uw mooie geschilderde deuren. Wij hebben de verfresten van de klinken verwijderd en de greep weer opnieuw gepolijst.

 

Het Bauhaus was een opleiding voor beeldend kunstenaars, ambachtslieden en architecten die van 1919 tot 1932 eerst te Weimar later te Dessau en daarna nog een jaar in Berlijn gevestigd was. Gropius’ studenten ontwierpen er efficiënte, elegante meubelstukken en gebruiksvoorwerpen. Strak van lijn, eenvoudig van vorm, zeer functioneel. De opklapbare meubels, bedoeld voor een nogal klein uitgevallen arbeiderswoning, of de vrijgezellenkast op wieltjes die je aan twee kanten kan openen, vielen op in het gamma. Multifunctionaliteit leek heruitgevonden door Bauhaus.

 

Maten:

Greep lengte : 100 mm

Patentrozet : 39 x 80 mm

 

De klinken kosten € 42,50 per/set

 

heeft u vragen of wilt u meer foto’s, bel of mail gerust. U kunt op afspraak ook altijd komen kijken of ophalen.

Bent u geïnteresseerd in ander authentiek hang en sluitwerk bekijk mijn andere advertenties. Ik heb mooie spullen variërend van 1900 t/m 1950 voor een scherpe prijs. Als u iets specifieks zoek bel of mail gerust, ik heb niet alle spullen op de site staan.

Stel een vraag of bestel dit artikel:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Vorige pagina | Geplaatst op 10 juni 2017 in de categorie Bakeliet, Deurbeslag, Klinken, Klinken/rozetten
© 2020 2eHands 2ekans design & development: FourBottles Design