5 Ton model deurklinken uit de Jaren’20

Verkocht: 5 Ton model deurklinken uit de Jaren’20

Artikelnummer: DUB135

5 Ton model deurklinken uit de Jaren’20

Deze 5 Ton model deurklinken uit de Jaren’20 zijn ontdaan van enkele lagen verf en/of verfspetters. Ze hebben wel wat gebruikssporen, maar dat mag ook wel na ruim 90 jaar.

De klinken verkeren verder voor hun leeftijd in een perfecte staat. Dit zijn de unieke details die uw opgeknapte woning weer mooi maken. De klinken hebben geleefd en hebben een verhaal, ze gaan nog wel 80 jaar mee. Vroeger maakte men wel echte kwaliteit.

Ton Model
Het Ton model dankt zijn naam aan de bolle uiterlijk (vorm van een Ton) van de zwarte greep delen.
Rond 1920 werd het ton model geïntroduceerd. Het herkenbare deur/raam en meubelbeslag werd gebruikt bij de duurdere woningen in de jaren’30. Een mooi voorbeeld is de Linnaeushof in Amsterdam waar de huizen allemaal werden voorzien van ton-model deurkrukken. Als materiaal voor het ebbenhout werd toen been gebruikt, vervaardigt uit koehoorn. Dat kan tegenwoordig niet meer omdat de koeien van tegenwoordig ander voedsel krijgen waar de hoorn zachter van worden. Zwart ebbenhout is een heel harde houtsoort dat niet werkt bij wisselende kamertemperatuur. Eerste klas ebbenhout is door en door zwart.
De setjes deurklinken kosten per stuk : € 67,50
Bent U geïnteresseerd in alle 5, dan kosten deze samen € 310
Heeft U vragen of wilt U meer foto’s, bel of mail gerust. U mag op afspraak ook altijd komen kijken of ophalen

Bent u geïnteresseerd in ander authentiek hang en sluitwerk bekijk mijn andere advertenties. Ik heb mooie spullen variërend van 1900 t/m 1950 voor een scherpe prijs. Als u iets specifieks zoek bel of mail gerust, ik heb niet alle spullen op de site staan.

Stel een vraag of bestel dit artikel:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Vorige pagina | Geplaatst op 14 maart 2018 in de categorie Deurbeslag, Klinken
© 2021 2eHands 2ekans design & development: FourBottles Design